Møte ved barnedåp

Jeg fikk en SMS-melding i dag fra min datter Anne-Kristin, sendt fra Fana kirke: «Pappa, akkurat nå døpes Tidemann Torp i kirken her.» – Jeg sendte en tilbakemelding: «Prøv å finne, og hilse på, dåpsbarnets bestemor, som sikkert er der, din 4-menning Gertie Torp. Hun blir sikkert glad for å hilse på deg.»

En stund senere fikk jeg en ny melding. Anne-Kristin hadde på mobilen sin funnet Gertie blant mine Facebook-venner, sett bilde av henne, kjent henne igjen i kirken, og så hilst på henne og mannen hennes. Hun skulle hilse til meg.

Ja, dåpsbarnet Tidemann Torp er sønn av fotball-kjendisen Carl-Erik Torp, som nå er ansatt som trener for Sportsklubben Branns juniorlag, og vel kjent i Bergen. Gertie er datter av Martha Nordanger (født Sander), min tremenning som vokste opp på nabogården på Sander. De hører til Holger-grenen. Gertie bor på Trollåsen utenfor Oslo, men hun måtte naturligvis komme til barnedåp i Bergen, til sitt første barnebarn. Og dåpsfesten ble holdt på Brann Stadion! – opplyser Gertie.